Results 1 to 8 of 8

Thread: Software for creating boxes

  1. #1
    Join Date
    Apr 28, 2002
    Location
    Commerce City, Colorado
    Posts
    3,250

    Software for creating boxes

    What Software is everyone using to do their box layout? I was using free software that came with a printer I purchased years ago, but the software doesn't work on my newer computers.
    ENTER THE AQUACAVE!
    The new home of Troy Younger Customs!

  2. #2
    Join Date
    Mar 27, 2008
    Location
    Brooklyn, NY
    Posts
    1,415
    I have done ALL of my custom box layout work for more than 20 years now using Adobe Photoshop with great success.

    Over all these years, my artwork files have transferred over to the latest updated versions of Adobe Photoshop without a problem.
    I... am an action figure customizer

  3. #3
    Join Date
    Apr 28, 2002
    Location
    Commerce City, Colorado
    Posts
    3,250
    Quote Originally Posted by darklord1967 View Post
    I have done ALL of my custom box layout work for more than 20 years now using Adobe Photoshop with great success.

    Over all these years, my artwork files have transferred over to the latest updated versions of Adobe Photoshop without a problem.
    Thanks.

  4. #4
    Join Date
    Jun 23, 2001
    Location
    New York
    Posts
    8,423
    Images
    555
    There was a template a long time ago on the old yahoo group and I think during the beginnings of the Museum. It was 72DPI which was my only gripe with it. I used to scan 300 DPI and it was a royal pain. Let me see if I have the template on this computer.
    "When not too many people can see we're all the same
    And because of all their tears,
    Their eyes can't hope to see
    The beauty that surrounds them
    Isn't it a pity".

    - "Isn't It A Pity"
    By George Harrison


    My Good Buyers/Sellers/Traders list:
    Good Traders List - Page 80 - Mego Talk

  5. #5
    Join Date
    Jun 26, 2009
    Location
    Richmond, VA
    Posts
    4,360
    Images
    5
    This version is still in the Customs section:

    http://www.megomuseum.com/custom/boxtemplates.shtml

    This is how I got started...

  6. #6
    Join Date
    Apr 28, 2002
    Location
    Commerce City, Colorado
    Posts
    3,250
    Quote Originally Posted by sprytel View Post
    This version is still in the Customs section:

    http://www.megomuseum.com/custom/boxtemplates.shtml

    This is how I got started...
    These are JPG's. is there a PSD file available?
    ENTER THE AQUACAVE!
    The new home of Troy Younger Customs!

  7. #7
    Join Date
    Jun 26, 2009
    Location
    Richmond, VA
    Posts
    4,360
    Images
    5
    I use Gimp but it can export to a PSD format. PM me your email address and I would be happy to send you an example box/insert in PSD.

  8. #8
    Join Date
    Sep 22, 2009
    Location
    TORONTO
    Posts
    1,764
    Quote Originally Posted by sprytel View Post
    I use Gimp but it can export to a PSD format. PM me your email address and I would be happy to send you an example box/insert in PSD.
    I use Gimp as well; & because it's free. I first learned Photoshop ($), and it has translated to Gimp easier for me. I work with large files in PSD, & I have personally faced an intermittent glitch: I found I have needed to copy, backup & save the file once I've been working on something for a while; every once in a while, I have lost what I thought I saved. As a failsafe, I back it up again before saving it.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •